LADEN

Het creatieve team


William May

Kunstdirecteur

Hij werd gevraagd om dinosaurussen na 65 miljoen jaar weer tot leven te brengen in een spectaculaire live arena. We hebben het natuurlijk over wat de overleden William May deed met de baanbrekende show Walking with Dinosaurs - de Arena Spectacular.

William werd geboren in Brooklyn, New York. Hij is dyslectisch. Zijn motto was: "Als je het kunt dromen, kun je het bereiken". William was een wereldberoemde artistiek directeur en zijn passie was om kinderen en gezinnen de ervaring van "verwondering" te geven. Om hun verbeeldingskracht en dromen aan te wakkeren. Hij ontdekte en was de manager van de Australische kunstenaar Samantha Sang en produceerde met de Bee Gees Barry Gibb’s nummer één plaat Emotion.

Al 30 jaar lang produceerde hij en zijn partner Malcolm Cooke originele, veelgeprezen shows, waaronder The Hobbit en The Lion, The Witch en The Wardrobe. Zijn debuutmusical op Broadway was Marilyn - An American Fable, het levensverhaal van Marilyn Monroe. Ook co-componeerde en co-schreef hij de West End Musical Always - het liefdesverhaal van koning Edward VIII en mevrouw Simpson.

« Terug