LADEN

Het creatieve team


Sonny Tilders

Creature Designer

Sonny's carrière heeft ongeveer 25 jaar geduurd, waarin hij wezens, constructies, modellen en speciale effecten voor de film- en theatrale industrie heeft ontworpen en gebouwd. Zijn werk is te zien in Amerikaanse speelfilms als Peter Pan, Ghostrider, The Chronicles of Narnia en Star Wars - The Revenge of the Sith. Televisiecredits omvatten meerdere seizoenen van de Amerikaanse sciencefictionreeks Farscape als hoofd animatie-ingenieur en zijn theatrale credits omvatten het maken van marionetten voor producties van The Hobbit en The Lion, the Witch and the Wardrobe.

In 2006 leidde Sonny het ontwerp- en bouwteam voor Walking with Dinosaurs - Arena Spectacular. Zestien levensgrote geanimeerde dinosaurussen werden gecreëerd op een niveau van realisme en verfijning van beweging dat nog nooit eerder in een live theater was waargenomen. Na het internationale succes van de show ontstond Creature Technology Co. waarvan Sonny de CEO en Creative Director is. Samen met strategische partner Global Creatures produceerde Sonny's team wezens voor de How To Train Your Dragon en King Kong the Musical. De creatie van de King Kong-pop van ruim zes meter, werd met een Helpmann-prijs voor Outstanding Theatrical Achievement erkend.

Van zijn theatrale roots heeft Creature Technology Co. de eerste tien jaar doorgebracht met verandering en uitbreiding, zodat het technologisch geavanceerde animatronic wezen en het marionettenspel zijn weg vond naar een verscheidenheid aan entertainmentgenres. In 2014 heeft Creature Technology Co. met succes 3 gigantische animatronic-mascottes ontworpen en gebouwd voor de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji, met miljarden kijkers. Meer recent is het bedrijf begonnen aan een belangrijke samenwerking met Universal Creative om hun bijzondere creaties naar themaparken overal ter wereld te brengen.

« Terug