LADEN

Het creatieve team


Jill Bryant

Originating Producer

Jill Bryant begon haar carrière in commerciële televisie in Engeland. Op haar 25ste was ze de jongste inzamelingsactivist voor de eerste en enorm succesvolle ITV Telethon - zevenentwintig uur live televisie, waarmee haar verslaving aan "grote, nooit eerder uitgevoerde" projecten begon.

Jill trad in 1989 toe tot de commerciële afdeling van de British Broadcasting Corporation (BBC) in Sydney, Australië. Ze werd hoofd marketing, verantwoordelijk voor het lanceren en ontwikkelen van grote familie merken zoals de Teletubbies en Tweenies in merchandising, dvd, boeken en live shows in de hele Asia Pacific-regio.

In 2005 werd ze benaderd door William May, Malcolm Cooke en Gerry Ryan om de BBC te verlaten en het team te leiden voor Walking with Dinosaurs • Arena Spectacular als Chief Executive Officer. Ze twijfelde niet! Dit was het grootste project van allemaal, letterlijk, en één waarin Jill met passie geloofde, terwijl zij nog steeds een manager was bij de BBC. Samen met Malcolm en William bracht Jill een eersteklas creatief team samen in Melbourne en riep de goedkeuring en ondersteuning van Tim Haines, BBC-producent van de originele tv-serie "Walking with Dinosaurs", in om deze nieuwe productie tot leven te brengen.

Na een aantal geweldige en uitdagende jaren van ontwikkeling, ging de show op tournee door Australië en was meteen een succes bij het publiek van alle leeftijden - het decor voor de dinosaurussen om naar het wereldtoneel te gaan voor hun huidige internationale toer.

« Terug