LADEN

Het creatieve team


James Brett

Componist

James Seymour Brett is de laatste jaren doorgebroken als een veelzijdig, internationaal talent in alle genres en media.

Zijn stijl varieert van de grote, luxe orkestrale grandeur van "Batman Live", "Walking With Dinosaurs" & "Planet 51", tot kleinere, meer intieme stukken zoals "L'Histoire De Nos Petites Morts", "Voorpost", en "Het leven en de dood van Peter Sellers". Naast filmprojecten heeft James veel succes gehad op Network TV met 2 seizoenen van het cultdrama 'HEX' voor Sky 1 en 'Crusoe' voor NBC. Ook in zijn vroege carrière had hij het geluk om met Michael Kamen te hebben gewerkt aan projecten zoals "Band Of Brothers" en "From The Earth To The Moon".

Meer laatst voltooide projecten zijn 'The Guernsey Literary and Potato Peel Society' van Mike Newell en 'The Promise' met Oscar Issac en Charlotte Le Bon in de hoofdrol. James scoorde momenteel de familie-animatie "Here Comes The Grump" en de arena show "Fast and Furious Live".

James heeft met Roland Emmerich samengewerkt aan groot filmwerk - "White House Down", "2012", "10.000 voor Christus" en met Stephen Frears "Lay The Favourite", waarvan de laatste een eigenzinnige, Americana-achtige muziek met betrekking tot rock, blues en folk-genres kreeg.

Hij voerde de 'Queen's Diamond Jubilee Celebrations' met de BBC uit, waarbij hij samenwerkte met artiesten als Elton John, Paul McCartney, Annie Lennox en Stevie Wonder. Hij voltooide ook orkestrale bewerkingen voor de operazangers Renee Fleming en Alfie Boe met materiaal afkomstig van West Side Story, Puccini's Madame Butterfly en Eduardo di Capua.

« Terug